Naturvidenskabsfestivalen RED RGB1

Fra mandag den 25. september og indtil efterårsferien i uge 42 kan skoleklasser få en spændende oplevelse under overskriften


”Maden før, nu og i fremtiden” – oplev
Christiansfeld som ”den grønne by”.

I Christiansfeld Centret tilbyder vi 7. klasses elever et forløb, hvor vi sætter fokus på Christiansfeld som den ”grønne by”.

 

Da den første grundsten blev lagt i 1773, havde Brødremenigheden en helt bevidst plan for byen. Pryd- og nyttehaver skulle høre med til husene og forsyne beboerne med frugt og grønt. 

Værksteder og butikker skød op. En bager skabte en helt særlig kage, som både kunne holde sig og som smagte dejligt sødt af honning. Den dag i dag er Christiansfelder honningkagen en udsøgt og populær spise. Over årene har kagen fået flere smagsvarianter og former. Der eksperimenteres til stadighed med kagen, så den kan imødekomme den moderne forbrugers ønsker.

På to timer vil eleverne få kendskab til Christiansfeld som en helt unik og grøn by. Vi går rundt til udvalgte steder i byen, blandt andet til Comeniushaven, og herefter skal eleverne selv prøve kræfter med en lille opgave.

 

Nærmere oplysninger om forløb, tider og booking: Kontakt formidlingsmedarbejder Inger-Marie Børgesen. Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 79794400.