Kolding Kommune inviterer til indvielse af den nyrenoverede Genforeningsplads.

Invitation til indvielse af Genforeningspladsen den 18 november 2017

Lørdag den 18. november 2017 kl. 10.00-11.30 på Genforeningspladsen, Kongensgade 27, Christiansfeld.

Læs mere ...

Christiansfeld Centret vil gerne undersøge, hvordan byens borgere har det efter Christiansfelds udnævnelse til verdenskulturarv.

DSC00389

Læs mere ...

I december tilbyder Christiansfeld Centret som noget nyt tre særlige byrundvisninger. Udover at få historien om Brødremenigheden, vil byrundvisningerne lægge særlig vægt på den karakteristiske herrnhutstjerne, der ses flere steder i Christiansfeld bycentrum. Hør, hvorfor og på hvilken måde stjernen har betydning for Brødremenigheden.

Læs mere ...

Sæt kryds i kalenderen fra torsdag d 26. april til og med søndag d 29. april 2018 og glæd dig til, at Christiansfeld fyldes med musik.

 Hold øje med festivalens egen hjemmeside.

Hvis I ser politiet i fuld udrustning torsdag den 26. oktober eller torsdag den 23. november, kan I tage det ganske roligt, det er ikke alvor...

Politiet afholder nemlig øvelse i Christiansfeld.

Byen ovenfra sorthvid

Politiets pressemeddelelse:

Læs mere ...

 
CFC logo

 Nyhedsbrev oktober 2017

 

 

Det sker

 

Brødremenighedens museum åbent igen med nye udstillinger
De nye udstillinger viser Brødremenighedens historie i Christiansfeld samt, menighedens missionshistorie i blandt andet Grønland og Amerika. 
Museet er åbent inden for Christiansfeld Centrets åbningstid. 
Entré: 30 kr. for voksne og 10 kr. for børn. Billetter købes i Christiansfeld Centrets butik.

museum

Offentlige guidede byrundvsninger
Hele oktober er der fortsat offentlige byrundvisninger både lørdage og søndage kl. 13.00
Fra november er det muligt at komme på offentlig byrundvisning alle lørdage kl. 13.00
Du kan tilmelde dig på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf.: 79 79 17 73.
Prisen er 60 kr. for voksne, børn under 18 er gratis.

Verdenarvsdag
Christiansfeld Forvaltningsgruppe og Christiansfeld Centret inviterer lørdag den 14. oktober til Verdensarvsdag. Alle både store og små er velkomne til at deltage, når vi sætter ekstra fokus på Verdenskulturarvsbyen Christiansfeld gennem dialog, workshops og børneaktiviteter. 
Arrangementet finder sted i Søstrehuset, Nørregade 14, Christiansfeld kl. 11.00-14.00. Deltagelse er gratis.

Byen ovenfra sorthvid komprimeret

Kreativ efterårsferie
I uge 42 har børn og barnlige sjæle mulighed for at udfolde den kreative side. Kom og lav sprællemænd, drager, flotte klippe-klister billeder, stjerner og små fugle-foderbrætter af mælkekartoner. 
Arrangementet finder sted mandag til fredag i uge 42 i Søstrehuset, Nørregade 14, Christiansfeld kl. 13.00-17.00. Deltagelse er gratis.

33333333

Månedens historie

Torsdag den 12. oktober kl. 16.30-17.30 gæster Biskop Marianne Christiansen fra Haderslev Stift os og fortæller om reformationen i et lokal perspektiv. 
Arrangementet koster 20 kr. inklusiv kaffe og kage.
Tilmelding til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf.: 79 79 17 73

Torsdag den 16. november kl. 15.30-17.30 afholder Christiansfeld Centret et særarrangement i anledningen af 100 året for salget af de Dansk Vestindiske Øer. 
Foredraget indledes med en ”Ouverture til Brødremenigheden og slaverne” ved lærer og tidligere missionær Kjeld Rasmussen. Herefter vil Louise Sebro fra Nationalmuseet holde foredrag om kvinden ”Madlena fra Popo i Afrika - og alle de andre”.
Arrangementet koster 20 kr. inklusiv kaffe og kage. 
Tilmelding til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf.: 79 79 17 73

missionsstation

Særudstilling om de Dansk Vestindiske Øer
Torsdag den 16. november kl. 15.00 holder Christiansfeld Centrets udstillingsåbningen på den lille særudstilling: ”Mennesker og mission i Dansk Vestindien”. Udstillingen kan ses i Søstrehuset og danner rammen om Christiansfeld Centrets særarrangement samme dag. 
Udstillingen kan ses indtil årsskiftet.
Alle er velkomne til at deltage i åbningen, hvor der serveres et let traktement. Entré: gratis.

Kulturarvsmåned
Traditionen tro står hele november i kulturarvsmånedens tegn med arrangementer for både store og små. Find hele programmet på Christiansfeld Centrets hjemmeside og hold øje facebook.

 
 
 

 

   

I 1953 besøgte den kongelige familie Christiansfeld. Besøget blev naturligvis filmet.

 

Se filmen på 3:26 min. på Film Centralens hjemmeside ved at følge linket. 3:26 min. på Film Centralens hjemmeside ved at følge linket.

I Region Syddanmark er der hele tre verdenarvsteder; Kongernes Jelling, Vadehavet og Christiansfeld. De tre verdenarvsteder er gået sammen om at udvikle en avis, der fortæller om det unikke ved hvert sted. 

Vores verdensarv

Hent avisen i Christiansfeld Centrets butik eller læs den her.

Alle, der kommer som turist til et nyt sted, ser sig om efter et turistbureau. Hvad skal jeg se? Hvad er specielt netop her? Hvad kan jeg nå på en time? Nu tilbyder Christiansfeld Centret en app til vores mange besøgende. Er der ikke mulighed for at opleve byen med en personlig guide, så er Christiansfeld App lige ved hånden. Den skal blot hentes til din smartphone. Christiansfeld App findes både til iPhone og Android.

 

 myapp

Læs mere ...