Hvis I ser politiet i fuld udrustning torsdag den 26. oktober eller torsdag den 23. november, kan I tage det ganske roligt, det er ikke alvor...

Politiet afholder nemlig øvelse i Christiansfeld.

Byen ovenfra sorthvid

Politiets pressemeddelelse:


Torsdag den 26. oktober og torsdag den 23. november vil borgerne komme til at opleve mange politibetjente med særlig udrustning i gadebilledet i Haderslev og Christiansfeld, lige som der vil være adskillige større politikøretøjer i gadebilledet, en helikopter fra forsvaret, brandbiler samt larm, barrikader, uro m.m.

Men bare rolig – det er ikke alvor….

De to dage holder politikredsene i Jylland og på Fyn en fælles øvelse, hvor flere hundrede politifolk deltager.

Formålet er at træne indsats i forbindelse med større uroligheder – som for eksempel voldelige fodboldfans, voldelige demonstranter m.m.

Øvelsen finder sted fra klokken 09.00 – 15.00 begge dage og vil blandt andet omfatte:

• En demonstration i Haderslev, der bevæger sig fra Nørregade – lige ud ad Torvet – til venstre ad Sønderbro – lige ud ad Aabenraavej – til højre ad Grønningen – til venstre ad Vilstrupvej – til venstre ad Kløvervej – til højre ad Solsikkevej for at slutte på redningsberedskabets område. På ruten vil politiet følge demonstrationen tæt og lægge en dæmper på voldelige gemytter.

• Området omkring Sydbank Park i Haderslev, Gymnasiestien og Louisevej, hvor en fodboldkamp kræver politiets og brandvæsenets opmærksomhed.

• Området omkring Christiansfeld Skole, Lindegade 11, i Christiansfeld, hvor politiet bliver sat ind mod bevæbnede gerningsmænd.

Vi håber på borgernes forståelse i forbindelse med øvelsen.

I forbindelse med øvelsen vil der være larm i form af skud og råb, ligesom der vil være massiv trafik af udrykningskøretøjer”


Med venlig hilsen

Mads Leervad Dammark, pk.
Hundeleder / Vagtchef