Ovnsaetter 2

Siden Christiansfelds grundlæggelse i 1773 har håndværket stået i højsædet i Christiansfeld. Herrnhuterne havde talenter indenfor håndværk og handel, hvilket har sat sine spor op til vor tid.

Det var Abraham Goll fra Brødremenighedsbyen Neuwied am Rhein, der begyndte som den første i Christiansfeld at fremstille de berømte Christiansfelder kakkelovne. I 1781 opførte han et hus til sin familie i Lindegade 44. Huset repræsenterer et typisk hus for datidens håndværkerfamilie og er i dag et af de få steder i byen, hvor der virkelig er en helhed tilbage med både forhus og værkstedsbygning. I 1960 overtog Karl Waldemar Schmidt forretningen med lager. Han var 7. generation af en gammel Brødremenighedsslægt i Christiansfeld. I dag er det hans barnebarn Hans Dines Schmidt, der driver forretningen. Hans er udlært pottemager og ovnsætter i Tjekkiet og fører det stolte og traditionsrige ovnsætterfag videre.

Ovnsaetter

Det er desværre ikke muligt at besøge butikken uden forudgående aftale, men i Søstrehuset, Nørregade 14, står flere eksemplarer af Felderovnen.Kontakt

Christiansfelder Kakkelovne
Lindegade 44
6070 Christiansfeld

Tlf. 7456 1672

 

Læs mere på ovnsætternes hjemmeside og Instagram