Christiansfeld Centret kan hele året tilbyde rundvisninger for grupper i Christiansfeld, Christinero og på Skamlingsbanken.

Husk påklædning og sko efter vejret.


Historisk byrundvisning i Christiansfeld

På en rundvisning i Christiansfeld fortælles om byens historie fra dens grundlæggelse til nu. Turen sætter fokus på de mennesker, der har været med til at forme byens unikke særpræg, både inden for arkitektur og byplan. Der fortælles om de religiøse ideer, der lå til grund for byens dannelse. Den besøgende får mulighed for at få en fornemmelse af, hvordan byen funktionelt blev indrettet for menigheden med boliger, korhuse, håndværk og industri.

Varighed: ca. 1½ time

Længde: ca. 2,5 km.

Priser for en rundvisning.


Historisk tur til Christinero

På denne historiske tur, kan du opleve det smukke anlæg og naturområde "Christinero", anlagt sidst i 1700-tallet af kammerherreinde Christina Friederica von Holstein, som kaldte haven "Mine tanker".

På turen fortælles om Bulladen (fra 1668), Smedeholm og om Christinero med de tre bygninger: Kogehuset, Pavillonen og Kapellet.

Husk kaffekurven.

Varighed: ca. 1½ - 2 timer

Priser for en rundvisning.


Historisk tur på Skamlingsbanken

Skamlingsbanken hæver sig markant over både landskabet og historien.

Med en højde på 113 m over havet, er Skamlingsbanken Sønderjyllands højeste punkt. Det er samtidig et af landets store nationale og folkelige samlings- og mindesteder.

Skamlingsbanken er symbolet for danskhedens og sprogets kamp i den sønderjyske grænseegn. Skamlingsbanken byder også på en meget smuk natur og en enestående udsigt over hele egnen mellem Kolding og Christiansfeld.

Varighed: ca. 1½ time

Priser for en rundvisning.


Send en forespørgsel på en rundvisning

Læs her, hvordan vi beskytter dine data.

Ønsket rundvisning
Rundvisning i Christiansfeld
Historisk tur til Christinero
Historisk tur på Skamlingsbanken
Ønsket tidspunkt for rundvisning
Ønsket dato for rundvisning